כאב בכף רגל שנה וחצי אחרי שבר

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

15/10/2023 | 19:58 | מאת: עומר

שלום רב, לפני שנה וחצי עברתי אירוע עם שברים בMT 2,3,4. עברתי CT שלא מצא עדות לפגיעת ליספרנק אבל עם שברי ניתוק קטנים וריסוק. לפי החלטת 2 רופאי כף רגל שונים שבדקו את הCT עברתי טיפול שמרני. כשנה אחרי האירוע כבר לא נותר מבחיניתי זכר לפציעה. רץ, הולך, קופץ ללא בעיה וללא כאבים רנדומלים. לפני כמה ימים התחילו לי כאבים חדים באיזור השבר שמתגברים בהליכה. אחרי כמה זמן שהכאב לא עובר רצוי שאחזור לבדוק? האם אפשרי שמשהו ניתק סופית רק עכשיו?

שלום עומר! אני ממליץ לך קודם כל לתת מנוחה לרגל ( להימנע מכל הפעעלה מאומצת ) וליטול תרופה לשיכוך הכאב. במידה ותמשיך לסבול - אין מנוס מלפנות לבדיקת אורטופד כף רגל וקרסול להמשך הבירור. ייתכן ובעקבות השברים ( שאכן מתאימים להגדרת Lissfrank injury ) לפי תיאורך התחלת לפתח שנויים נווניים במפרקי כף הרגל. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול