האם נשלל אוסטאוכונדרומה? ומה זה הממצא של הבליטות?

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

01/08/2023 | 23:55 | מאת: מני

שלום פניתי והרופא ענה, זה נמצא בהמשך העמוד למטה, אך ברשותך, אני פונה מחדש מאחר ולא בטוח שהבנתי את התשובה בהקשר לשאלתי. לפני כמה שנם סבלתי מכאב בברך שמאל. בצילום רנטגן התגלה ממצא מקרי המתאים לאוסטוכונדרומה בטיביה מקורבת. הופניתי לאורטופד אונקולוגי. הפנה אותי לסיטי שלא הראה ממצא חריג. נתבקשתי לחזור על הסיטי לאחר שנה, וגם נראה שלא היה ממצא חריג. אך כן היה כתוב גם: לסיכום: עיבוי קורטיקלי בטיביה האחורית המדיאלית בצורת בליטות. ייתכן ומדובר בשינויים עקב שימוש יתר או תלישה חלקית של גידים האם היה דרוש מעקב אחרי זה? (זה היה ב-2016) הסיטי בכל מקרה שולל שהבליטות קשורות לאוסטאוכונדרומה? הרופא ענה: כעקרון רצוי להמשיך מעקב אחרי אוסטאוכונדרומה עם ביצוע צלומים פעם בשנה- שנתיים. במידה ויש שנוי בצלום ניתן להשלים CT. ולגבי מיפוי עצמות - רק במידה ויש חשד להתמרה ממארת - יש טעם לביצוע המיפוי. ככל צריך להיות במעקב אורטופד אונקולוגי. שאלתי היא האם בכלל מדובר באוסטאוכונדרומה? לפי הסיטי הראשון לא מצאו משהו חריג בסיטי שנה לאחר מכן גם לא צוין אוסטאוכונדרומה כתבו: לסיכום: עיבוי קורטיקלי בטיביה האחורית המדיאלית בצורת בליטות. ייתכן ומדובר בשינויים עקב שימוש יתר או תלישה חלקית של גידים האם בעצם נשלל לגמרי שמדובר באוסטאוכונדרומה? במידה וכן, עדיין צריך לעקוב או שאין צורך כלל במעקב? ומה בכל זאת הממצא הזה של הבליטות? והאם זה דורש התייחסות כלשהי? תודה רבה

שלום רב! התשובה של אורטופד אונקולוגי היא ממצא. צריך לבצע מעקב צלומים פעם בשנה - שנתיים ורק במידה ויש שינוי - צריך להמשיך ל CT. בליטה בעצם זה בעצם יכול להיות סוג של אוסטאוכונדרומה בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול