שבר באצבע שליד הבוהן

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

30/07/2023 | 12:15 | מאת: דגנית

שלום. אני עובדת בבי"ס לחינוך מיוחד. אחת הסייעות דחפה ילד עם עגילון ועלתה לי בטעות על הרגל. אחר יומיים כאבים בלתי נסבלים והתנפחות. בצילום: שבר בעמדה טובה בבסיס גליל מקורב של הבוהן השניה. הרופא קיבע רק עם תחבושת את האצבע הזאת לקטנה יותר שלידה. האם זה מספיק? לא צריך קיבוע יותר רציני? ועוד שאלה- הרופא האורתופד ביקש 2 צילומים נוספים של הרגל (ישר ובאלכסון) אחרי שבוע מהקיבוע ובעצם כמעט שבועיים מהפגיעה. אני חוששת מהקרינה. למה צריך כל כך הרבה צילומים? מה הכרחי ומה לא? למה לא לעשות צילום אחד נוסף וזהו. הרי זה שבר ללא תזוזה ואם הוא מפחד שתהיה תזוזה למה לא קיבע עם גבס או משהו יותר מוגן?

שלום דגנית! 1. בד"כ קיבוע אצבע לאצבע מספיק 2. יש מקום לצלום ביקורת 7-10 ימים לאחר השבר 3. יש להמשיך מעקב אורטופד כף רל וקרסול בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול