מעקב בליטות בעצם האם נדרש?

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

27/07/2023 | 17:31 | מאת: מני

לפני כמה שנם סבלתי מכאב בברך שמאל. בצילום רנטגן התגלה ממצא מקרי המתאים לאוסטוכונדרומה בטיביה מקורבת. הופניתי לאורטופד שמתמחה בתחום. הפנה אותי לסיטי שלא הראה ממצא חריג. נתבקשתי לחזור על הסיטי לאחר שנה, וגם נראה שלא היה ממצא חריג. אך כן היה כתוב גם: לסיכום: עיבוי קורטיקלי בטיביה האחורית המדיאלית בצורת בליטות. ייתכן ומדובר בשינויים עקב שימוש יתר או תלישה חלקית של גידים האם היה דרוש מעקב אחרי זה? (זה היה ב-2016) הסיטי בכל מקרה שולל שהבליטות קשורות לאוסטאוכונדרומה? ושאלה לסיום, יכול להיות שאני אמור לעשות מיפוי עצמות ספקט בשביל משהו אחר.(ברך) אם יש בעיה של אוסטאוכונדרומה בטיביה או בעיה אחרת שקשורה לבליטות הללו, זה משהו שיראו במיפוי עצם ספקט? תודה

שלום רב! כעקרון רצוי להמשיך מעקב אחרי אוסטאוכונדרומה עם ביצוע צלומים פעם בשנה- שנתיים. במידה ויש שנוי בצלום ניתן להשלים CT. ולגבי מיפוי עצמות - רק במידה ויש חשד להתמרה ממארת - יש טעם לביצוע המיפוי. ככל צריך להיות במעקב אורטופד אונקולוגי.

מנהלי פורום כף רגל וקרסול