נגע ליטי באצבע כף רגל

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

11/07/2023 | 12:33 | מאת: אחת

שלום רב שברתי את אצבע בוהן 2 של כף רגל. מעדתי תוך כדי הליכה. בבדיקה במיון צייינו שיש שבר. בבדיקה חוזרת הרופא אומר שנשבר בגלל נגע ליטי וציין כך: נפיחות רגישות למישוש מעל גליל מקורב ,מנח תקין ,כאבים בתנועות צילום :נגע ליטי גליל מקורב מדקק את הקורתקס שוליים סדירים ,קו שבר ללא תזוזה ,ללא תגובה פריאוסטאלית ,לא נראה פטולוגיה ברקמה רכה הבנתי ממנו שצריך לוודא שזה לא ממאיר. אשמח לשמוע מה הפרשנות של הדברים שכתב. בנוסף חבשו לי השבר עם הבוהן הגדול ואצבע ליד (3 אצבעות). זה נורא כואב ומרגישה שהחבישה לוחצת וכאילו נשבר לי העצם בכל שנייה מחדש. האם זה אמור להיות כך (אני שבועיים אחרי השבר) . בבית החולים חבשו בצורה אחרת שתי אצבעות וחבישה לא לוחצת מה נכון ? אני מאוד מתקשה לקבל החבישה החדשה האצבע ליד הפכה לכחולה ואני מרגישה השבר בכל רגע נתון תודה

שלום רב! קודם כל צריך לראות את הצלום כדי להחליט האם קיים חשד לממאירות, ברובה מוחלט של המקרים של שבר בבוהנות מדובר בפגם שאינו ממאיר. לגבי קיבוע בד"כ מספיר לבצע קיבוע אצבע לאצבע. אם אצבע הופכת להיות כחולה צריך לשחרר את הקיבוע בהקדם האפשרי על כל פנים אני ממליץ להגיע לבדיקת אורטופד כף רגל וקרסול בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול