נזק ocd בקרסול ימין

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

25/06/2023 | 22:35 | מאת: עמית

נקעתי את הקרסול במהלך משחק כדורסל במרץ 2021, בבדיקה ct ו-mri נזק אוסטרו כונדרלי בטלוס 2 ממ (ocd) בוצע טיפול שמרני וזריקות prp וחומצה האלרונית אך לאחר פעילות גופנית היה כאב כמעט יומיים אחרי. בנובמבר 2022 בוצע ניתוח פתוח בקרסול בו בוצע הורדה של החלק הסחוס שלא תקין וקידוח חורים לצורך דימום וכו. היום, 8 חודשים אחרי הניתוח המצב פחות טוב, לא יכול ללכת הרבה ולא יכול לרוץ בכלל. בוצע mri ו-ct לאחר הניתוח, הנזק האטרוכונדרלי גדל "מוקד ליטי בגודל עד 6 ממ בחלק מידאלי של כיפת הטאלוס. בmri : נוזל מוגבר בכמות קטנה במפרק הקרסול. פגם אוסטאוכונדרלי ידוע בכיפת הטאלוס באספקט מדיאלי בצקת מח עצם סביב. בצקת מח עצם סאב כונדרלית בפלאפוד הטיבאלי הקדמי ובפטישון המדיאלי. ללא נוזל יתר במפרק הסאב טלרי, ללא נוזל יתר בסינוס טרזי. עצמות ומפרקי כף הרגל האמצעית תקינים. הגידים חוצי הקרסול המדיאלי הפרוניאלים והמיישרים תקינים. קרע בעובי מלא ברצועה ATFL שבר תלישה בקצה הפטישון הלטרלי. רצועת הדלטואיד והספרינג תקינות. גיד אכילס והפאציה פלנטרית תקינים מה ניתן לעשות? הכאב גדל ככל שאני הולך, לא יכול לרוץ בכלל

25/06/2023 | 22:39 | מאת: עמית

ממצאים ct: מוקד ליטי בגודל עד 6 מ"מ בחלק מדיאלי של כיפת הטלוס ללא דחיסה של קורטקס, ממצא בולט יותר. מלאות מדיאלי- לא סדיר, אוסטיופיטים/זיזים גרמיים. מספר פרגמנטים קטנים עם גבול סקלרוטי בסמוך למלאולוס בגודל עד 5.5 מ"מ, ללא שינוי. הסגנה באזור גאטר המדיאלי במיקום רצועת DELTOID מוקדים גרמיים זעירים ביותר בסמוך לחלק אחורי/לטרלי של מפרק סובולרי, לאל שינוי פרגמנטים ממוקמים באזור האחיזה של PTFL פרגמנט גרמי נוסף עד 2 מ"מ בסמוך לקצה של פיבולה, ממוקם בגאטר קדמי/לטרלי, באזור אחיזה הפיבולרית של ATFL ATFL לא אחיד, כנראה קרוע לפחות בעובי חלקי . ACCESSORY NAVICULAR סוג 1 נוזל יתר במפרק טיביו-טלרי.

שלום עמית! ממליץ לך לפנוץת להערכה חוזרת של אורטופד כף רגל וקרסול. ייתכן ויש מקום לניתוח / ארטרוסקופיה והשתלת סחוס. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול