דופלר בעקבות בצקת ברגל שמאל

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

08/06/2023 | 01:43 | מאת: שושנה

שלום בת 73 מזה זמן סובלת מנפיחות (בצקת) ניכרת ברגל שמאל, ללא אודם, ללא כאבים, גם ללא כאבים במאמץ. נשלחה לבדיקת דופלקס ורידי גפיים תחתונות. יש רשימה של 7 ורידים (שמות באנגלית) ברגל ימין על הכל רשום תקין. ברגל שמאל על הכל רשום תקין מלבד משהו אחד: CALF-GSV...אי ספיקה. 1. מה זה הוריד הזה? על מה הוא אחראי? 2. האם זה לבד יכול להסביר את הבצקת ברגל שמאל (יש הבדל ניכר מאוד בין הרגליים). 3. האם נדרש בירור נוסף? 4. האם יכול להיות שזה סימפטום לבעיה אחרת (לבבית וכדו') או שהבדיקה והקליניקה מתאימה לבעיה מקומית בלבד? 5. האם דרוש טיפול לזה, ומהו? תודה רבה

שלום שושנה! אני ממליץ לך לפנות להמשך הטיפול לכירורג כלי דם. כעקרון מדובר במצב של אי ספיקה של מערכת ורידים שטחית והמצב בהחלט עלול לגרום לבצקת מסויימת ברגל. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול