עיוות באצבעות כף הרגל

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

30/05/2023 | 15:56 | מאת: אביטל

בת 40. יש לי בשתי כפות הרגליים עיוות של אצבע 3 כאשר בשמאל יותר ושם האצבע השנייה עולה מעט על השלישית ואז נוצר לחץ על הקצה הפנימי של האצבע השלישית (קצה הציפורן) וכל פעם מחדש נהיית לי שם דלקת, כאב ואודם. האורטופד כתב כך: "בוהן 2 רגל שמאל עיוות קל עם תחילת רכיבה 2 על 3. עיוות קל גם מימין". ובנוסף כתב בממצאים: הטייב לטרלית בוהן 2 משמאל, סימני לחץ על הבוהן השלישית". הייתי היום אצל האורטופד שהפנה אותי לצילום של 2 כפות הרגליים. ובנוסף כתב גם טיפול סימפטומטי עם אורטוטיקה תומכת וייעוץ כף רגל לאחר הצילום. שאלותיי הן: 1. אני מבינה שזה עדיין לא מצב לניתוח אך שאלתי את האורטופד לגביי מפריד אצבע או סד מיישר והוא כתב אורטוטיקה תומכת. מה המשמעות?האם זה אותו הדבר? האם ניתן לקנות זאת בכל חנות אורטופדית גם ללא הפנייה? והאם אכן עוזר? 2. האם רלוונטי שאעשה את הצילום רנטגן שביקש? 3. מה משמעות האבחנה שכתב ולמה התכוון שכתב לי להשתמש באורטוטיקה תומכת? האם הכוונה היא לסד?

שלום אביטל! קרוב לוודאי המצב עדיין לא מצריך התערבות ניתוחית וניתן להסתפק בשימוש במפריד בוהנות ( אורטוטיקה תומכת ) על כל פנים ממליץ לך להתיעץ עם אורטופד כף רגל וקרסול לגבי אופציה ניתוחית ( אולי אפילו זעיר פולשנית ) בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול