פענוח תוצאות אולטרסאונד קרסול

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

03/05/2023 | 18:11 | מאת: נעמה

שלום, אבקש שתעזרו לי להבין את תוצאות הבדיקה ואיך להתקדם עם הטיפול. יש לי בשני הקרסולים כבר זמן מה נפיחות באופן נקודתי בצד החיצוני של כל קרסול. ללא כאבים. תוצאות הבדיקה הראו: להלן ממצאי בדיקה על קולית של קרסול ימין : גיד A.T - הודגם תקין ללא קרע או סימני דלקת ליגמנטום Deltoid -תקין . גיד P.T - הודגם תקין ללא או קרע סימני דלקת . Neurogenic ממצא ללא - TARSAL TUNNAL FHL, FDL - הודגם תקין ללא או קרע סימני דלקת. EHL, EDL - הודגם תקין ללא או קרע סימני דלקת. רצסוס קדמי - ללא נוזל ליגמנטום ATFL -היפואקוגנית תפוחה עם נוזל מסביב בכמות קטנה . גידים פרונאליים - הודגמו מעט מעובים עם מרקם בלתי אחיד היפואקוגניים עם נוזל מסביבם בכמות קטנה כביטוי לטנוסינוביטיס. CFL - הודגם תקין ללא או קרע סימני דלקת . פרק טיביו-טלרי - הודגם נוזל בכמות קטנה . מבנה גרמי שמור . להלן ממצאי בדיקה על קולית של קרסול שמאל: גיד A.T - הודגם תקין ללא או קרע סימני דלקת ליגמנטום Deltoid -תקין . גיד P.T - הודגם תקין ללא או קרע סימני דלקת. Neurogenic ממצא ללא - TARSAL TUNNAL FHL, FDL- הודגם תקין ללא או קרע סימני דלקת. EHL, EDL - הודגם תקין ללא או קרע סימני דלקת. רצסוס קדמי - ללא נוזל ליגמנטום ATFL -תקי . גידים פרונאליים - תקינים ללא עדות לקרע או סימני דלקת . CFL - הודגם תקין ללא או קרע סימני דלקת . פרק טיביו-טלרי - ללא נוזל . מבנה גרמי שמור.

שלום נעמה! תוצאות הבדיקה מכוונות למצב של קרע חלקי ברצועה המייצבת קרסול משמאל ותהליך דלקתי בגידים בצד חיצוני של הקרסול. מומלץ לפנות לבדיקת אורטופד כף רגל וקרסול. ייתכן ויש מקום לפיזיותרפיה. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול