שבר בקרסול גבס ל6 שבועות

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

26/04/2023 | 18:47 | מאת: כפיר

שלום דוקטור ותודה על הפורום . לפני 5 שבועות שברתי את עצם הדיסטל טיביה והפיבולה , שניהם עם תזוזה מינימלית . לאחר התלבטות הוחלט לא לנתח ולגבס בספלינט ל6 שבועות ללא דריכה בכלל . מנסיונך , שבוע הבא יש לי פגישה להורדת גבס וצילום . האם תותר דריכה ? האם ההחלטה לא לנתח הייתה נכונה ? יש לציין שאני פעיל בן 44 .

שלום כפיר! בשבר מסוג שאתה מתאר יש להימנע מכל דריכה על הרגל ולהיות בקיבוע בגבס, אלא אם כן מחליטים על ניתוח. כמובן שלא ניתן לדון במקרה הספציפי בלי לבדוק אותך ואת הצילומים העדכניים. בברכה

04/05/2023 | 23:47 | מאת: כפיר

אכן דוקטור. הגבס הוסר לאחר 6 שבועות נעשה צילום והשבר החל להתאחות . הוחלט על מעבר למגף שברים לשבועיים ותחילת פיזיוטרפיה עם דריכה חלקית . שאלתי היא . מאז שהוסר הגבס הרגל נראית עקומה וכף הרגל פונה החוצה כמו שהייתה מקובעת בגבס . האם זה תקין ועקב הנפיחות הרגל פונה החוצה ? יש לציין שטווח תנועת הקרסול עדיין מוגבל . תודה רבה מראש

מנהלי פורום כף רגל וקרסול