שבר בעצם הפיבולה-שאלה

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

23/04/2023 | 13:59 | מאת: איתן

הי שלום יש לי שבר בפטישון לטרלי ללא תזוזה . האבחנה היא: FRACTURE ANKLE LATERAL MALLEOLUS CLOSER רציתי לדעת הסבר מפורט יותר על סוג השבר וגם לשאול האם יש תחליף למגף שברים כמו נעל גבוהה או משהו בסגנון וכמה זמן בערך צריך להיות עם מגף שברים? אשמח לתשובה ותודה רבה

שלום איתן ! לפי התיאור אתה סובל משבר בפטישון חיצוני בקרסול והשבר הוא ללא תזוזה. במקרים מסוג זה בד"כ אין צורך בניתוח וניתן לקבע את השבר עם גבס או מגף שברים. על כל פנים נדרש קיבוע למשך כ 6 שבועות. ממליץ לך להיות במעקב אורטופד כף רגל וקרסול. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול