דלקת או קרע בגיד הטיביאליס אנטריור

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

20/03/2023 | 03:06 | מאת: יוסי

לפני שנה וחצי מעידה סיבובית על כף הרגל, החלמה לאחר כמה שבועות עם פגיעה ב-ROM ולאחר כמה חודשים פציעה חוזרת. אין כאב במנוחה. ההגבלה העיקרית היא dorsiflexion בירידה במדרגות, אני נאלץ לרדת רגל-רגל כשהרגל הפגועה ראשונה. הגבלה משנית בעלייה במדרגות, קימה והתיישבות, הפתרון שלי הוא לבצע את הפעולות האלה על העקב כששאר כף הרגל באוויר. הרושם הוא של מצב סטטי של דלקת בעצימות נמוכה, אני מניח שאפילו עמידה והליכה יוצרות עומס מסוים על הגיד הזה ואין בעצם אפשרות למנוחה מוחלטת שלו שאולי תוביל להחלמה, למעט שימוש בכיסא גלגלים. גם אין סדים או קיבועים נגד dorsiflexion למעט מגף קשיח גבוה. השאלה היא אם דווקא בגלל שהמצב שלי טוב יחסית, אני לא סובל מכאבים במנוחה והגבלה תפקודית משמעותית, זה אומר שלא כדאי לחשוב בכלל על ניתוח?

שלום יוסי! אני ממליץ לך להשלים MRI קרסול ולפנות לבדיקת אורטופד כף רגל וקרסול. לפי התיאור שלך קשה להאמין שיש צורך בהתערבות ניתוחית. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול