לאחר בדיקת סיטי אורטופד ראה אמר שהובחן לי שבר תלישה בפטישון לטרלי

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

19/03/2023 | 12:19 | מאת: ליאב

הפציעה נגרמה מבעיטה שבעטו בי בקרסול 4 ימים לאחר מכן עברתי בדיקת סיטי שהובחן לי בה שבר תלישה בפטישון לטרלי. יום לאחר הסיטי התחיל לי כאבים עזים באזור הפטישון לטרלי יותר ממה שהיה לי בבדיקת הסיטי והאורטופד אמר שזאת כנראה דלקת מאז הפציעה ועד עכשיו( שבוע ויום לאחר הפציעה) אני לא יכול לדרוך על הרגל וכל פעם שהרגל לא מורמת כל הדם מגיע לרגל וגורם לי כאבים עזים ברגל. האורטופד אמר לי שחייב להתחיל לדרוך על הרגל למרות הכאבים ושלח אותי לעשות פיזותרפיה השאלות שלי הם: האם לנסות לדרוך על הרגל למרות הכאבים? האם לא צריך גבס כמו שהאורטופד אמר? האם לא צריך צילום נוסף כי אולי הוחמר לי השבר לאחר הסיטי? האם הגיוני שהכאבים שניהיו לאחר הסיטי הם כתוצאה מדלקת שהתחילה באזור הפטישון הלטרלי? ותוך כמה זמן תגיע החלמה מלאה שבה אוכל לדרוך על הרגל כרגיל? והאם צריך לחכות עוד זמן לאחר תחילת הליכה כדי לחזור לשחק כדורגל אשמח שתעזרו לענות לי על השאלות תודה רבה.

שלום ליאב! כעקרון תקופת הריפוי הראשוני נמשכת כ 6 שבועות, אתה זקוק להערכת אורטופד כף רגל וקרסול כולל הסתכלות על CT. רק אז יהיה ניתן לדון באופי המשך הטיפול ( גבס / דריכה וכו' ) בינתיים מומלץ לשכב עם רגל מורמת ולהימנע מדריכה על הרגל. בברכהת החלמה מהירה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול