כאב בשינוי תנוחה לעמידה אחרי גיבוס של שבר

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

06/01/2023 | 08:08 | מאת: גלית

לפני 7 ימים נפלתי ולאחר צילום הסתבר שיש לי שבר בפטישון החיצוני עם תזוזה קלה. אחרי התלבטות הוחלט לא לנתח ובהמלצת האורתופד אסור לי לדרוך על הרגל בכלל למרות שאני כרגע עם מגף ולא עם גבס. אני זזה מעט בבית עם קביים אך רוב הזמן אני יושבת. כשאני יושבת, הרגל לרוב מונחת על הספה לידי או על כסא בצורה אופקית. כשאני קמה והרגל הופכת אנכית יותר, למרות שאני כלל לא דורכת, יש לי כאב מאד מאד מאד חזק באזור החברלה. הוא נמשך משהו כמו 30 שניות בהן אני לא יכולה לזוז מרוב כאב. באמת כאב חריג מאד. לא משהו שהרגשתי אי פעם. אחרי 30 שניות זה משתפר ואני יכולה להמשיך בדרכי. האם כאב כזה הוא נורמלי?

שלום גלית! מומלץ להיות עם רגל מורמת מעל פלס הגוף בתקופה ראשונית לאחר השבר ( 10-14 יום ) בברכה

07/01/2023 | 19:55 | מאת: גלית

זה ממש לא עונה על השאלה שלי. כשאני יושבת הרגל מורמת כפי שציינתי. מידי פעם בן אדם צריך לקום ואז יש את הכאב המאד מאד חזק שתיארתי.

מנהלי פורום כף רגל וקרסול