בליטה גרמית בעקב רגל ימין

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

01/01/2023 | 23:58 | מאת: דוד

שלום וברכה, לפני כמה חודשים הופיעה אצלי בליטה בעקב ימין, הגורמת לכאב בעת נעילת נעליים,הליכה ונהיגה, הייתי אצל אורטופד קרסול כף רגל והוא אבחן הגלונד (עשיתי גם צילום רנטגן), נשלחתי לבדיקת סי.טי ואלו התוצאות: ממצאים: עצמות: בליטה גרמית קורטיקלית קטנטנה לטרלית אחורית בחתך 40 סדרה 4 , ממצא לא ספציפי, מיקומו אינו טיפוסי ל Haglund lesion. ברצוני לשאול מה ניתן לעשות והאם רק ניתוח הוא פתרון? האם ניתוח במצב כזה - זה דבר מומלץ באופן יחסי לבעיה? אציין שניסיתי הגבהת מדרסים ב 0.7 מ"מ שמצד אחד הועילו לכאב מהבליטה אך מצד שני גרמו לכאב בשאר הרגל עקב שינוי המדרס אשמח למענה תודה רבה

שלום דוד! ממליץ לפנות לבדיקת חוזרת של אורטופד. הממצאים ב CT לא תומכים באבחנה של Hagelund deformity, ולכן צריך לבצע איבחון של הבעיה. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול