מצב לאחר נקע בקרסול עם שבר בפיבולה

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

06/12/2022 | 21:22 | מאת: יבגני

שלום. לפני כשנה נגרם לי נקע בקרסול מלווה בשבר בפיבולה פרוקסימלית. לחמישה שבועות הורכב גבס ארוך ללא איסור דריכה. חודש לאחר שבר בבדיקת US - קרע חלקי בגידים לטרליים וקרע בATFL. בXR - שבר בשלבי החלמה. ביצעתי פיזיותרפיה עם שיפור חלקי. לאחר חצי שנה בUS ביקורת - קרע בסינדסמוזיס. US ביקורת נוסף כשנה לאחר שבר - התגרמות בסינדסמוזיס. מאז התאונה הגבלה ניכרת בתנועת קרסול, אינו מסוגל לרדת לכריעה, קושי בהליכה על משטחים לא ישרים, ירידה במדרגות. הליכה עם כף רגל נוטה הצידה ודריכה על חלק החיצוני של כף רגל. כאבים בחלקו הקדמי וצדדים של הקרסול. לאחרונה ביצעתי MRI - רצועות וגידים תקינים, ללא קרעים. ממתין לקורס פיזיותרפיה נוסף. האם תוכל להמליץ על בדיקות/טיפולים נוספים? הבעיה אינה נפטרת במשך זמן רב והיני חושש מהחמרה מודה מראש.

שלום יבגני! חשוב להמשיך פיזיותרפיה אינטנסיבית ולהיות במעקב צמוד של אורטופד כף רגל וקרסול. במידה וקרע בסינדסמוזיס נרפא ואין אי יציבות -קיים סיכוי טוב להחלמה . בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול