עקב או קרסול בכף הרגל

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

29/11/2022 | 23:11 | מאת: מיכל

שלום. להלן שאלה טכנית: איך נקרא החלק ברגל שבו משתפשפים שולי הנעל עם העור ויוצרים כאב ודימום - עקב או קרסול ? האם עקב זה רק החלק התחתון האחורי בכף הרגל, או גם קצת יותר גבוה ? או שזה כבר הקרסול ? או שהקרסול זה רק החלק הפנימי ? תודה

שלום מיכל! עקב זה חלק אחורי בו ממוקמת עצם העקב ( Calcaneus ) למעלה זה כבר קרסול ( מבנה אנטומי בו ממוקמים שני מפרקים - TibioTalar Joint + SubTalar joint ) הנעל יעולה לשפשף גם את העקב וגם את הקרסול. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול