שבר חלקי בבסיס עצם המסרק החמישית

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

11/09/2022 | 09:17 | מאת: גדי

שלום דוקטור, לפני כארבעה ימים שברתי את עצם המסרק החמישית בבסיסה (פסאודו ג'ונס). השבר הינו שבר חלקי. קיבלתי מגף דריכה, אך אני גם מסוגל לדרוך על הרגל עם כאב סביר ונסבל ללא המגף דריכה, ורק עם תחבושת אלסטית. האם זה בסדר לדרוך על כף הרגל, או שזה עלול להאט/לפגוע בהחלמה?

12/09/2022 | 11:45 | מאת: גדי

בנוסף האם יש נעל פחות מגושמת מהמגף כך שגם ניתן יהיה ללכת איתה לחדר כושר כדי להתאמן פלג גוף עליון עד ששהשבר בכף הרגל יחלים?

שלום גדי! אני ממליץ לך להיות במעקב אורטופד כף רגל וקרסול. במקרה שתיארת ניתן בד"כ להסתפק בחסישה אלסטית במידה ואתה מסוגל לדרוך ללא כאב משמעותי. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול