שבר קרסול וקרע ברצועה

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

10/09/2022 | 00:00 | מאת: ירדן

שלום, לפני כ10 שנים סובבתי את הקרסול ובקופת החולים נאמר לי שזה נקע פשוט. השנים עברו ואיתן הכאבים שהתגברו.. ביצעתי MRI פעמיים ובשתיהן הבדיקות יצאו תקינות. לאחר כמה שנים נוספות של כאבים התגלה בצילום רנטגן פשוט את השבר שלי בקצה הפטישון המדיאלי ולאחר מכן ניגשתי לניתוח להוצאת השבב עצם שלעולם לא התאחה. בשנה וחצי שלאחר הניתוח סבלתי עדיין מכאבים בקרסול ונשלחתי פעם נוספת לבדיקת MRI, והפעם התגלה כי רצועת AFTL מאוד דקה וייתכן קרע ישן. ברצוני לציין שישנן כאבים חזקים, חוסר יציבות במפרק, אני מפחדת לרדת במדרגות כי לעיתים קרובות אני שומעת ״קליקים״ ממפרק הקרסול ומרגישה שאם אדרך על הרגל אני אפול, הקרסול לא יחזיק אותי. לאור הממצה של הקרע הישן, יש מקום לניתוח לשיפור היציבות? כמו כן שאלה שניה, מה המשמעות של קרע ישן? שהקרע התאחה והחלים אבל לא בצורה טובה?

שלום ירדן! אני ממליץ לך לפנות לבדיקת אורטופד כף רגל וקרסול עם תוצאות MRI אחרון. ייתכן ואכן יש מקום להתערבות ניתוחית לייצוב הקרסול. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול