שבר בכף רגל בעצם מסרק 5

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

09/09/2022 | 15:28 | מאת: גוני

שלום ד"ר אני בן 32,שיחקתי עם חברים כדורגל ועיקמתי את הכף רגל שלשום,בשל כאב וחוסר יכולת לדרוך ניגשתי לצילום אצל אורטופד כללי- נמצא שבר חלקי בבסיס מסרק 5, zone 1, לדבריו מגף דריכה מספיק במקום גבס,ועוד שבועיים לחסור לצילום,נאמרלי שמותרלי לנסות לדרוך עם המגף )כואב לי מאד אני עם קביים מתהלך והרגל צולעת),יש גישות שונות ורציתי לדעת מה הזמן החלמה לשבר כזה בדרך כלל ומתי אוכל לחזור ללכת ולהתאמן במכון,האם מותר לדרוך כי בחלק מהצקומות כצוב שאסור 6 שבועות והרופא אמר שכן ניתן . אשמח לתשובתך המהירה תודה

שלום גוני! במידה ומדובר בשבר חלקי באזור 1 - ניתן לקבע עם מגף שברים מתנפח ולאפשר דריכה חלקית. במידה וכואב לך מאוד לדרוך, ץנסה ללכת עם המגף ללא דריכה למשך כשבוע ואז לנסות דריכה חלקית על הרגל. על כל פנים חשוב להיות במעקב אורטופד כף רגל וקרסול. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול