שבר ברגל בעצם מסרק 5

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

08/08/2022 | 21:38 | מאת: לילך

לפני פחות מחודשיים נשברה לי העצם והסתובבה. אחרי שבוע של ביקורת בצילום, שלח אותי הרופא למיון כדי לנתח כי העצם הסתובבה. עשו לי סיטי והחליטו שלא מנתחים. כשהורדתי את הגבס אמר לי הרופא שהעצם לא רק הסתובבה אלא גם התרסקה. והתקבעה במצבה הנוכחי, ולמרות שהשבר לא התאחה לגמרי, הורידו לי את הגבס ואמרו לי לשים תחבושת אלסטית ואישרו לי לדרוך עליה. כאשר ירד הגבס, על הרגל היו סימנים כחולים כמעט בכל מקום. שאלותי הן: 1. האם היה צריך לנתח במצב כזה? 2.האם בגלל שהרגל התאחתה כך זה יכול לגרום בעתיד לשבר נוסף? 3. האם הגיוני להוריד גבס כשהשבר עוד לא התאחה? לתשובתכם אודה.

שלום לילך ! התשובות הן כדלקמן: סעיף 1 - לא ניתן לדון בצורך בניתוח בלי לבדוק את החולה ואת הצלומים סעיף 2 - ייתכן שגם איחוי בעמדה תת אופטימלית - מספיק לצורך תפקוד טוב סעיף 3 - לאחר זמן מסוים וכאשר כבר רואים סמני איחוי - ניתן להוריד את הגבס ולהתחיל בתהליך שיקומי בברכת החלמה מלאה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול