בדיקת mri אשמח להבין מה אומר הבדיקה

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

26/07/2022 | 21:07 | מאת: דור

. התוויה: אירוע חבלה בעבר. השוואה: אין. ממצאים: הבדיקה מעט מוגבלת עקב תזוזות של הנבדק. pes planus קל. os trigonum ללא עדות לתפס אחורי. שבר אלכסוני ללא תזוזה עם ריפוי מלא בפיבולה הדיסטלית. בצקת לשדית פוקלית קלה ללא גבולות חדים באספקט חיצוני של הקובואיד. שינויים היפראוסטוטים קלים עד מתונים בהיקף דורזלי של ראש הטאלוס. ללא עדות לנזק אוסטאוכונדרלי בכיפת הטאלוס או בפלפונד. הרצועה הטיביו-פיבולרית הקדמית מעובה, כנראה ומדובר בשינויים צלקתיים לאחר נזק חלקי, לא הודגם קרע מוגדר/ניתוק. רצועת ה- ATFL שמורה, ללא עדות לקרע. לא הודגם תפס אנטרו-לטרלי. שאר הרצועות שמורות. ללא עדות לקרע בגידים. מודגם מבנה שמור של התעלה הטרסלית, של סינוס הטרסי ושל הפסיה הפלנטרית. נוזל מוגבר קלות במפרק הסופרה-טלארי. לסיכום: 1. שבר ישן מאוחה בפיבולה הדיסטלית. 2. בצקת לשדית פוקלית קלה בקובואיד. 3. שינויים צלקתיים ברצועה הטיביו-פיבולרית הקדמית. 4. ממצאים נלווים כמתואר.

שלום דור! הממצאים מתאימים למצב לאחר שבר בקרסול אשר החלים בצורה די טובה. ממליץ להיות במעקב אורטופד כף רגל וקרסול בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול