זריקות פורטאו וכדומה

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

12/06/2022 | 14:35 | מאת: ירון

שלום רב. האם אפשר לנסות זריקות או כדורים לבניית עצם כמו פורתאו וכדומה? שבר שלא מתאחה. תאור המקרה. לאחר שבר TIBIAL PILON מימין. לאחר התערבות ניתוחית קיבוע ב שימוש בפלטה. בהשוואה עם בדיקה קודמת : תוצאות: רגל ימין: אוסטאופניה משמעותית של העצמות הטרסליות מטה-טרסליות וגלילים . מודגם צמנט ופירורי צמנט בחלק הקדמי של ה טיביה דיסטלי ורקמות תת עוריות קדמיות. בדומה לבדיקה הקודמת מודגם איחוי חלקי קטן ע"י גשר גרמי בצד לטרלי של הטיביה ראה חתך 243 סדרה 202. אי-סדירות של במשטח מפרקי הטיביאלי בדומה לבדיקה קודמת עם מדרגות קטנות , פגם אוסטאוכונדרליי בפסגת הטלוס ידוע. בצקת ברקמות הרכות התת עוריות ללא עדות ברורה לקולקציה ברת ניקוז בהסתייגות שלא הוזרק חומר ניגוד. תגובה פריאוסטלית בטיביה הדיסטלית מעל מיטת השבר הנראית בשיפור קל . פלטה מקבעת צד לטרלי של פיבולה . תגובה פריאוסטלית משמעותית לאורך הפיבולה הדיסטלית. גשר גרמי ללא איחוי בין פיבולה וטיביה בגובה אפיפיזה בחלק האחורי. לסיכום :איחוי חלקי ע"י גשר גרמי קטן בצד לטרלי של הטיביה ללא דינמיקה בהשוואה עם בדיקה קודמת.

שלום ירון! אני ממליץ לך להיות במעקב וטיפול אורטופד כף רגל וקרסול. לא מדובר כאן בבעיה של אוסטאופורוזיס, לכן אין מקום למתן טיפול לבניית העצם. בברכת החלמה מלאה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול