שאלה בנושא- OCD בקרסול רגל ימין

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

07/06/2022 | 11:35 | מאת: מור

שלום, בת 58, סובלת הרבה הרבה זמן מכאבים בקרסול ימין יש ימים שגם לא יכולה לעמוד על הרגל נקבע ניתוח אך ביום של הטרום ניתוח אמרו שלא כדאי להתחיל בניתוח וננסה קורטיזונים. למה מראש קבעו לניתוח? חיכינו מעל 3 חודשים לתור הזה כי זה מה שהרופא אמר למה מראש לא אמרו קורטיזון? האם יש סיבה שלא רוצים לעשות ניתוח? לפי ההממצאים הבאים אתה ממליץ ישירות על ניתוח? להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של הקרסוליים וכפות הרגליים: בשאלה של OCD בקרסול רגל ימין בגג הטלוס מצד ימין באספקט המדיאלי קדמי קיים נגע מעוגל בקוטר 1.8 סמ עם סקלרוזיס הקפית וציסטות תת כונדרליות קטנות הנגע מתאים לOCD בשלבי ריפוי הקורטקס המפרקי של הטלוס באותו איזור נראה שמור התגרמות קטנה באיזור האינסרציה של גיד האכילס לעקב משני הצדדים פרט לכך המבנה הגרמי והמפרקי נראה שמור תודה,

שלום מור! לפי תוצאות CT יש סיכוי שהפגם הסחוסי יתרפא גם ללא התערבות ניתוחית, לפני שנכנסים לקרסול ומבצעים ניתוח ( שהוא לא יכול לתת 100% הצלחה ) כדאי לנסות טיפולים שמרניים כגון הזרקת סטרואידים. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול