כאבים בקרסול שמאל והתייעצות לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

09/05/2022 | 18:39 | מאת: רותם

אני סובלת מנקעים חוזרים במשך שנים בשני הקרסוליים, אך בקרסול שמאל באופן תדיר הרבה יותר (אחת לחודש מעקמת את הקרסול). בחודשים האחרונים סובלת מכאב חד שלא נעלם בקרסול שמאל. ביצעתי בעבר לא מעט טיפולים פיזיותרפיסטים שלא שיפרו את יציבות הקרסול. אורטופד מומחה כף רגל שלח אותי לMRI טרם החלטה ניתוחית. ממצאי הMRI: 1. בטלוס בחלקו החיצוני הודגם נגע אוסטאוכונדרלי קטן עם בצקת לשדית מסביב. הודגמה אי סדירות במפרק סוב-טלרי באזור פצטה הפנימית. הודגם אוס נביקולרי משני עם בצקת באוס נביקולרי ובעצם הנביקולרית. 2. עודף נוזך במפרק טיביו-טלרי 3. גידים קדמים תקינים 4. גידים לטרלים תקינים 6. הודגם קרע ב ATFL. הדגמה תקינה של סינדסמוזיס 7. שינויים בצקתיים בדלטואיד 8. גיד אכילס תקין 9. פסיה פלנטריס תקינה בסיכום: תסמונת אוס נביקולרי נגע אוסטאוכונדרלי קטן בטלוס קרע ב-ATFL אשמח לשמוע האם לאור הממצאים הפתרון היחיד הוא ניתוח או האם יש פתרונות נוספים. תודה רבה

שלום רותם! קרע כרוני ב ATFL עם נקעים חוזרים דורש התיחסות, ככל הנראה יש מקום לשקול ניתוח. נגי אוסטאוכונדרלי בטלוס - ייתכן ויש מקום לביצוע ניתוח ארטרוסקופיה. על כל פנים אני ממליץ לך להמשיך מעקב אורטופםד כף רגל וקרסול ולקבל המלצות להמשך הטיפול ממנו. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול