שבר בימלאולריSE בקרסול

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

27/04/2022 | 15:25 | מאת: רבקה

אימי בת ה-82 שברה את הקרסול שבר בימלאולרי. (לא נותחה) גובסה במיון וצולמה שוב לאחר הקיבוע, המנח היה תקין. הגענו היום לביקורת 11 יום לאחר הקיבוע. הרופא רשם: ״גבס תקין, תזוזה קלה בפטישון החיצוני, עדיין עמדה מתקבלת, במיוחד בנסיבות של המטופלת, להמשך טיפול שמרני, ביקורת עוד שבועיים לצילום חוזר. להמשיך ללא דריכה״. שאלתי האם עדיין יכול להתאחות ללא ניתוח ולא מסתכנים בהעדר איחוי וחזרה למצב בו תוכל להתהלך? אימי לפני כן התהלכה באמצעות הליכון. ירדה במדרגות, ביום שנפלה ירדנו 64 מדרגות וחזרנו. לפני 3 שנים שברה את מפרק הירך, נותחה וחזרה ללכת בכוחות עצמה לאחר 3 שבועות (לא קיבלה שיקום ולא פיזיותרפיה, אני ביצעתי איתה תרגילים שהראו לי ובעיקר הייתי הולכת איתה) עניין ההליכה קריטי עבורי, ההתנהלות מאןד קשה בלי הליכה. יש לציין שסובלת מדמנציה והיא עדיין מאןד רוצה ללכת ומנסה גם עכשיו לקום (לא מאפשרים לה כרגע, היא לא מראה תחושות כאב בכלל, גם ביום ששברה לא התלוננה והבנתי שדווקא אצל חולים במצבה לפעמים החזרה להליכה מהירה יותר (כמובן רק ברגע שיתנו לנו אוקיי). כמו כן אני נותנת לה מומיו (היתה לנו התנסות טובה עם זה בעבר) מאז שנפלה, מה דעתכם על כך?

שלום רבקה! בהתאם לתיאורך מדובר בשבר אשר יש סיכוי טוב לריפוי גם ללא ניתוח. תמשיכו בקיבוע בגבס ומעקב צמוד של אורטופד כף רגל וקרסול. בברכה

05/05/2022 | 05:47 | מאת: רבקה

מודה לך מאוד

מנהלי פורום כף רגל וקרסול