שבר בקרסול שהחלים וקובע בפלטה בעבר

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

17/03/2022 | 22:18 | מאת: רון אביר

רציתי לשאול שבר במפרק הסובטלארי בוצע תיקון של השבר באמצעות פלטה צידית וברגים האם הקרסול יכול להישבר שוב למרות השפלטות עדיין בקרסול? האם הם גם יכולות להישבר? ומה הפרוצדורה במקרה כזה? אשמח לתשובה

שלום רון! אכן גם לאחר קיבוע השבר עם פלטה ( או כל סוג קיבוע פנימי אחר ) עלול להיגרם שבר חדש במידה והכח שמופעל הוא גבוה ) יכול לגם להיגרם שבר בתוך המקבע ( שבר בפלטה ) בהתאם למהות הפגיעה גם הטיפול ( מקיבוע בגבס ועד לניתוח קיבוע עם מתכות חדש ) . בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול