הלוקס ולגוס ברגל ימין

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

22/02/2022 | 23:25 | מאת: איציק123

היי , מזה שנים אני סובל מפלטפוס שהקרין לגב והולך עם מדרסים כבר שנים שמטפלים מצוין בבעיה. יש לי בליטה בבוהן ברגל ימין אמרו לי שזה נקרא בוניון שמעולם לא הפריעה לי קודם לכן. לפני שנה עשיתי מדרסים חדשים אצל אותו הבחור שעשה לי פעמים קודמות את המדרסים. ומאז התחילו לאט לאט כאבים בבוהן בזמן ההליכה ממש כשמרימים את הרגל (בגלגול) עד שהיום זה מפריע לי מאוד בהליכה . ראוי לציין שבפעם הזאת הוא הגזים עם ההגבהה של הקשת שגרמה לי כאבים עד הפעם האחרונה שבאתי אליו לתיקון, באתי אליו כבר מספר פעמים והוא אמר לי שלטענתו זה יותר רציני וכנראה יש לי הלוקס ולגוס . לאחר בדיקה של רופא כף רגל הוא אבחן שיש לי הלוקס ריגידוס והציע לי על מדרסים או ניתוח לתיקון ציר . בנוסף הלכתי לרופא מומחה שהציע לי לעשות ניתוח כלקטומי ומצא שיש לי הגבלה מסוימת בהטיה גבית של הבוהן הימני ויש הלוקס ואלגוס אינטרפלנגילי . כעת אני קצת עובד עצות האם יכול להיות שהמדרסים שעשו לי לא טובים כך גורמים לי לבעיות ? או שהדבר יותר רציני ודרוש התערבות ניתוחית ואם כן איזה ניתוח נכון לעשות ? אודה לעזרתכם , תודה .

שלום איציק! במידה והמדרסים לא נותנם מענה וישנו כאב בהליכה - יש מקום לשקול התערבות ניתוחית ( Cheilectomy ), לפני הניתוח ניתן לשקול הזרקה תוך פרקית להורדת עוצמת תהליך דלקתי. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול