קיבו הקרסול או החלפה

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

06/02/2022 | 17:21 | מאת: רז

שלום שבר תלת פטישוני ישן, היה קיבוע והוצא בשנים האחרונות החלו כאבים שגרמו לצליעה ותפיסות חוזרות של הקרסול. לאחר נסיונות של הזרקות, ארתרוסקופיה (שלא צלחו אלא רק החמירו את המצב), היה נסיון ניתוחי שגם הוא לא צלח, טווח תנועה מוגבל. כרגע צולעת באופן קבוע בסוף יום, אחרי ישיבה ארוכה או נסיעה וכמובן אחרי עומס. לאחר שיחה עם האורטופד שלי הובהר לי כי כרגע עומדות בפני 2 אפשרויות האחת קיבוע והשניה החלפת המפרק. ועם שניהם הוא מאוד חושש איתי. אני בן אדם פעיל גם מבחינה ספורטיבית (בהתאם ליכולות ולהגבלה בתנועה). האם יש עוד דברים שלא ניסיתי ומה היתרונות והחסרונות של כל פיתרון כזה. תודה

שלופ רז! השאלה היא די מורכבת, ניתוח קיבוע קרסול יכול לתת מענה טוב לבן אדם פעיל, כמובן בהגבלות של הקיבוע ( העדר תנועה בקרסול ) ניתוח החלפת מפרק הוא הרבה יותר מורכב ובבן אדם פעיל יש סיכויי התרופפות מהירה שלהמשתל גבוהים. ממליץ לך להגיע לאורטופד כף רגל וקרסול לקבלת חוו"ד שקולה. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול