סיבוב קרסול בנפילה - מפרק לא סדיר עם תפליט

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

20/12/2021 | 17:16 | מאת: זוהר

שלום, בת 59, ברקע דלקת מפרקים שגרונית, תסמונת סיגורן ואוסטאופורוזיס. מטופלת באולומיאנט פרדניזון וריבון. לפני שבוע נפלתי במדרגות ועיקמתי קרסול. רנטגן תקין, מה שלא תקין בתוצאות אולטרה סאונד: המפרק הטיביו- טלארי ñ בלתי סדיר עם תפליט בתוכו. באסור מלאולוס מדיאלי ולטראלי מודגמת אי סדירות ושינוים ניווניים. מה זה אומר? מה ניתן לעשות? עדיין כואב לי, במיוחד בהזזת קרסול הצידה, אבל אני יכולה לדרוך.

שלום זוהר! אני ממליץ לך לפנות לאורטופד כף רגל וקרסול. ייתכן ויש מקום להשלמת בירור הדמייתי על ידי CT. ניתן להניח שבעקבות מחלה רואמטית קיימת פגיעה במפרק הקרסול. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול