כאב ונפיחות בעקב - תוצאות CT

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

07/10/2021 | 15:33 | מאת: מיכל

שלום למומחים, לאחר מס' חודשים של נפיחות וכאבים בעקב כתוצאה מחבלה (ללא ממצאים ברנטגן\אולטרסאונד וללא הטבה לאחר פיזיותרפיה), ובהמשך להמלצת ד"ר גורביץ כאן, עברתי בדיקת CT. הממצא היחיד בבדיקה הנו: "הודגמו באספקט הפלנטרי של ראש עצם המסרק הראשונה ליקויים ציסטיים סוב-כונדרלים זעירים, יתכן ציסטות ניווניות." שאלותיי: - האם הגיוני שליקוי זה גורם לכאבים בעקב? - האם זו תוצאה של החבלה או של הימנעות מהנחת משקל על הרגל? - והכי חשוב, מה הטיפול במצב כזה? תודה רבה.

10/10/2021 | 14:22 | מאת: מיכל

האורתופד המטפל אמר שב-CT אין שום ממצא רלוונטי, ולדעתו יש לי בצקת במח העצם. קראתי שבצקת כזו יכולה להתפתח מטיפול בסטרואידים, ואכן קיבלתי זריקה למקום מאורתופד קודם שסבר שמדובר ב-plantar fasciitis. האם ייתכן שהזריקה, ולא החבלה, גרמה לבצקת? (אציין שכאב ונפיחות היו לפני הזריקה ונשארו עד היום). האם יש דרכי טיפול? אני מודאגת מאוד וכבר לא סומכת על איש. שוב תודה רבה.

שלום מיכל! בצקת מח העצם ניתן לזהום אך טרק בבדיקת MRI. ממליץ לך לפנות להערכת אורטופד כף רגל וקרסול, ייתכן ואכן יש מקום לביצוע MRI בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול