שבר בכף רגל /מגף הליכה מתנפח

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

06/10/2021 | 21:06 | מאת: שבר בכף רגל

שלום רב אני, אנה, בת 40, ב18.9.2021 נפלתי במדרגות עיקמתי ונחבלתי בכף רגל, בצילום - fracture left calcaneus closed. נעשה גבס וכעבור שבוע ימים עקב התפתחות פתע לחץ הורידו לי גבס ונשארתי עם חבישה אלסטית. ב1.10 בביקןר אצל אורתופד הומלץ על מגף הליכה קצר מתנפח (לקרסול) לשבר. שאלה : מבקשת לקבל הסבר /הדרכה מדויקת איך בדיוק ועד כמה למנפחים את הכריות אוויר ? -האם כמחליף לגבס חייבת להיות במגף כל הזמן או כמה שעות ביום? - האם מטרה היא לדרוך על הרגל /לבצע הליכה? *כי עדיין כואב לי מאוד לדרוך, ובזמן שנועלת את המגף ונעמדת מרגישה זרמי חשמל באיזור העקב שמקרינים לרגל. ***מבקשת לתת הסבר גם לגבי שבר עצמו, מה הזהרות ועד כמה זה תקופת ההחלמה??? תודה רבה מראש אנה

שלום רב! אין צורך בניפוח המגף מעבר לצורך בקיבוע יציב של כף הרגל בתוכו. כמו כן אין לדרוך על הרגל. ניתן להסיר את המגף אך ורק במקלחת ובעת שכיבה וזאת בתנאי שלא דורכים על הרגל בשום אופן ולא נשקפת סכנת חבלה נוספת. ממליץ לך להיות במעקב צמוד של אורטופד כף רגל וקרסול. בברכה

18/08/2023 | 07:39 | מאת: ורד

אם אין לדרוך על כף הרגל עם מגף הליכה אז למה הוא נועד? איך אני יודעת כמה לנפח? הרופא אמר לי שאחרי יום יכאב לי וכואב לי הרבה יותר האם יכול להיות שזה לוחץ יותר מדי? תודה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול