מדרסים או פתרון אחר לפלטפוס קשיח

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

05/10/2021 | 23:23 | מאת: אליסף

שלום, אני בן 30 ומהילדות עם פלטפוס (בשלב מסוים אובחן כקשיח). בהתחלה הייתי מחליף מדרסים דרך הקופה כל שנה שנתיים אך לפני כמה שנים התחלתי ללכת בלי ואני 'שורד' בסדר גמור. לפעמים בעיקר אחרי עמידה ממושכת למשל בחדרי ניתוח(סטודנט לרפואה) אני חווה כאבים בכפות הרגליים ובמיוחד כאב עז בצד המדיאלי של כף רגל שמאל, באזור הnavicular bone. כמו כן לאחר ריצות, לא ממושכות/מאומצות במיוחד ,אני חווה לעיתים כאב בברך שמאל. שאלתי היא האם בכל זאת יש מדרסים שמומלצים לפלטפוס קשיח שיכולים לעזור במניעת הכאבים? אם כן אשמח לשמוע איזה סוג, או אם יש פיתרון אחר שלא חשבתי עליו.. בנוסף, האם מומלץ קרוקס או נעל דומה לעמידה ממושכת? אני רואה המון מצוותי חדר הניתוח שמסתובבים איתה ותוהה אם זה מספק תמיכה למצב כמו שלי. תודה מראש!

שלום אליסף! למדרסים יש תפקיד חשוב במניעת כאבי גפיים במקרים של השטחה קשה של הקשתות בכף הרגל. מומלץ לעשות מדרסים במכון מוכר בהתאם להמלצות של אורטופד כף רגל וקרסול. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול