כאבים ונפיחות בכף הרגל

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

26/09/2021 | 21:17 | מאת: חן

שלום רב בעבר עשיתי ניתוח לאיחוי של הנביקולר והיום אני סובל כאבים נוראיים נשלחתי למיפוי עצמות וזו התוצאה .רציתי לדעת מה זה אומר לדעתי הרופא האורטופד שלי ממהר לנתח. מיפוי עצם כל גופי כולל SPECT כפות הרגליים. הממצאים: קיימת קליטה מוגברת בטרזוס פרוקסימלי דו-צדדי בולטת מאוד באזור של עצם נביקולר ומפרק הטלונביקולרי בכף רגל שמאל. קליטה מוגברת בעוצמה נמוכה יותר גם במפרק הסובטלרי משמאל. שאר השלד תקין. סיכום: קליטות מוגברות כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים ודלקתיים עם מרכיב של שינויים פוסטאופרטיביים בכף רגל שמאל.

שלום חן! הייתי ממליף לך להשלים בירור הדמייתי עם CT קרסוליים ולפנות עם התוצאות ל אורטופד כף רגל וקרסול בברכה

27/09/2021 | 10:22 | מאת: חן

תודה רבה על התגובה המהירה . זו התוצאה של בדיקת הct .מצב לאחר ניתוח לקיבוע TNJ משמאל והוצאת מתכות כעת כאבים ניכרים במידפוט , רגישות קלה בסאבטאלר תחושה שמורה בבדיקת CT שינויים ניוניים בנביקולר ­ קוניפורם הוסבר לחולה על הטיפול משמרני עד ניתוחי 13.9.21 ניתוח טרם עדיין כאבים וצליעה על רגל שמאל בבדיקה: צלקות במראה תקין. טינל שלילי כאבים ורגישות על סבטלר וטאלונביקולר בעמידה יש כאבים באזור המידפוט המדיאלי תחושה שומרה דפקים נמושו בCT ­ שינויים ניווניים של הניבקולה­קוניפורמים אך לא ברור בדיוק איזה חלק מהמפרק מעורב

מנהלי פורום כף רגל וקרסול