שבר בעקב שאינו נראה בצילום?

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

16/09/2021 | 00:41 | מאת: מיכל

שלום למומחים, לפני מספר חודשים נפלתי מגובה וקיבלתי מכה חזקה בעקב. בצילומים (באותו יום וכעבור שבוע) לא היו ממצאים, אבל עד היום קיימת נפיחות וכאב בהליכה, גם איטית וגם עם מדרס סיליקון. פיזיותרפיה ודיקור שיפרו מעט את המצב, אבל אתמול הנפיחות והכאבים החמירו מאוד לאחר שניסיתי לדרוך על הרגל באופן מלא וללא ריפוד. עכשיו קיים כאב חד גם כשאני לא על הרגליים. האם ייתכן שאני סוחבת שבר שלא נראה בצילום? מה עושים במצב כזה? תודה וחתימה טובה.

שלום מיכל! ייתכן בהחלט ! אני ממליץ לך לפנות לבדיקת אורטופד כף רגל וקרסול ולשקול ביצוע בדיקת הדמייה יותר מתקדמת ( MRI או CT - בהתאם להחלטת אורטופד ) בברכה

20/09/2021 | 12:51 | מאת: מיכל

תודה על המענה ד"ר גורביץ'. במידה ואכן יש שבר, האם העיכוב שכבר נוצר בטיפול בו עשוי חלילה לגרום למצב כרוני ובלתי הפיך? חג שמח ובשורות טובות.

05/02/2022 | 08:06 | מאת: אליהו

מקרה חוזר כשאני קם בבוקר מתחיל לי כאב בקרסול ואיני מצליח לעמוד על הרגל לכמה ימים בצילום אין לי שבר אני חושב שאני בשינה מותח רצועות או גרוע מכך קרע קטן יש לציין שיש נפיחות גדולה וכאב מעל הקרסול איפה שהפיקות איני יכול ללכת והכאב ענק מה לעשות

מנהלי פורום כף רגל וקרסול