שאלה בנושא כף רגל וקרסול

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

08/08/2021 | 17:51 | מאת: א.

שלום, הייתי אצל אורתופד אשר בדק את כפות הרגליים שלי (מזה תקופה שהן עקומות ושמוטות כלפי פנים- דבר שהיה קיים אצלי והחמיר כעת בחודשים האחרונים עד לרמה שאינני יכולה לדרוך עליהן וללכת כלל). במכתב רשם עיוות גמיש של אקיונוקאבווארוס תנוחתי . עד Df -0 . וכן קלונוס אכילס ברגל אחת . רציתי לשאול מה זה אקוונווארוס? ובאופן כללי אשמח לדעת מה האבחנה אומרת? נאמר לי שלא מדובר בבעיה אורתופדית אלא נוירולוגית. אם תישלל בעיה נוירולוגית ייתכן טיפול אורתופדי לכפות רגליי עם קיבוע? כגון גבס או סד או ניתוח או דבר אחר שיוכל להשיב את כף הרגל למנח ישר ורצוי? כמי כן מה מומלץ לעשות במקרה כזה? איך אפשר להשיב את הרגל להיות ישרה? אשמח לחוות דעתכם. תודה רבה

שלום רב! מדובר במבנה מעוות של קרסול וכף הרגל אשר לעתים נגרם מבעיה נוירולוגית. לכן קודם כל יש לעשות בירור נוירולוגי. אם בהמשך יהיה צורך בתיקון העוות - קיימים ניתוחים שונים ( במידה ויש מקום להתערבות ניתוחית ) לתיקון העוות. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול