ארתרוסקופיה לנגע אוסטאוכונדרלי חצי שנה לאחר קיבוע קרסול

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

18/02/2021 | 15:50 | מאת: שירה

שלום, לפני חצי שנה עברתי ניתוח לקיבוע קרסול (פיבולה) ברגל שמאל, ומאז נמצאת בשיקום פיזיותרפי די תקוע, וכאבים- בעיקר בדחיסה. טווח מוגבל 10 % בצילום- ממצאים תקינים. בדיקת MRIמוגבלת ביותר בשל הפרעת המתכות של הקיבוע- מראה OCD בכיפת הטלוס- נגע אוסטאוכונדרלי ציסטי בקוטר כ- 5 מ"מ מוקף בבצקת קלה, קורטקס העצם שמור ללא עדות לשקע. אשמח להמלצות והצעות לטיפול מיטבי. והאם יש טיפול אפקטיבי חלופי לניתוח- הדורש שיקום ארוך לפי הבנתי. (אני נמצאת כבר חצי שנה בתהליך שיקום) תודה

שלום שירה! יש מקום להגיע להערכת אורטופד כף רגל וקרסול. ייתכן ואכן יש מקום לארטרוסקופיה והטריית הנגע ( OLT ), כמו כן קיימים טיפולים אחרים לפני הניתוח. רק אורטופד כף רגל וקרסול לאחר בדיקתך יוכל להתאים את הטיפול הנאות. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול