בדיקת EDB בכף הרגל לזיהוי מקור כאב בעמוד השדרה

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

14/01/2021 | 18:54 | מאת: גבי

שלום רב אני סובל מכאבים שמקרינים לרגל. רופאים קבעו שמקור הכאבים מציסטה בחוליה L4-L5. הרופא הציע לנסות EDB לפני שמחליטים על ניתוח. אני מבין ש-EDB הוא שריר על פני כף הרגל ובאמצעותו יכולים לקבוע טוב יותר מה מקור הכאבים שמוקרנים מעמוד השדרה לרגל. שאלתי היא: האם הבנתי נכון ואם כן היכן מבצעים בדיקה כזו? בתודה ובברכה גבי

שלום רב! לא מכיר טיפול שנקרא EDB אכן קיים שריר בכף הרגל אשר נקרא Extensor Digitorum Brevis בברכה

20/01/2021 | 14:35 | מאת: גבי

אנא ראה מאמר: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26535113/ Case Report: A case Report highlighting bilateral EDB wasting as a clinical marker for lumbar canal stenosis Bijoy Mohan Kumar, Sunil Munakomi שאלתי היא: מה הכוונה במילה:EDB WASTING ומה דעתך על שיטת הבדיקה הזו ומי יכול לבצע אותה? בתודה ובברכה גבי

מנהלי פורום כף רגל וקרסול