שבר בבוהן ב-PP1 תוך פרקי IPJ 1 בעמדה מוקבלת

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

12/01/2021 | 08:16 | מאת: ben

שלום רב עקב חבלה בוהן ימין נמצא בצילום כי הבוהן נשברה ממצאים : שבר בבוהן ב-PP1 תוך פרקי IPJ 1 בעמדה מוקבלת תחתית כף הרגל גובסה במלואה . השאלות הן : א. האם זהו הטיפול המועדף ואכן יש לגבס או עקב כך שמדובר בשבר תוך פרקי יש לנקוט בטיפול נוסף ב. כמה זמן להערתכם יש להישאר עם הגבס ? ג. כמה זמן מוערכת ההחלמה של חבלה מסוג זה עד חזרה לפעילות ספורטיבית (ריצה) תקינה כמו לפני החבלה. ד. האם יש טיפול אלנטרנטיבי ממולץ לאיחוי השבר בצורה יעילה יותר. אודה לעזרתכם

שלום בן! הטיפול הוא מקובל, בד"כ לוקח כ 3 שבועות לאיחוי ראשוני, במידה ומדובר בשבר ללא תזוזה - אין בד"כ צורך בהתערבות ניתוחית חזרה לפעילות גופנית עלולה להתעכב ל 6 שבועות לפחות מרגע השבר והכי חשוב - צריך להיות במעקב צמוד של אורטופד כף רגל וקרסול בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול