שבר בעצם המסרק החמישית

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

22/06/2020 | 23:43 | מאת: ילנה

שלום, אני ספורטאית שרצה כבר עשור בלי פציעות. לאחרונה התחלתי לרקוד בבית (עקב ההסגר) רקדתי היום ונפלתי על כף רגל שמאל. היו לי כאבים והתנפח. אחרי צילום נמצא שבר העצם המסרק החמישית זה מה שהרופא רשם: ממצאים: נפיחות, רגישות במישוש בצד חיצוני דיסטלי של כף רגל שמאל צ. כף רגל שמאל מ 2020/06/22 שבר בשליש אמצאי של עצם מסרק 5 בעמשה מסביע רצון אבחנה: • FRACTURE METATARSAL(S) CLOSED 5 SHAFT LFT תוכנית טיפולית: משככי כאבים לפי צורך טיפול בנעל DARCO במשך 5 שבועות המשך מעקב אורתופד בקהילה במסגרת הרופאה אמר לי לשים גבס או נעל כזו למשך 5 שבועות. לקחתי מן הסתם את הנעל כדי שאוכל לדרוך ולהיות עצמאית. אני דורכת עם הנעל אבל ממש כואב בדריכה. רציתי לשאול כמה זמן שבר כזה אמור להחלים עד שאוכל לחזור ללכת רגיל וכמה זמן עד שאוכל לרוץ? תודה רבה והאם הנעל יותר גרועה מגבס?

שלום ילנה! במקרים מסויימים אכן ניתן לאפשר דריכה והליכה עם הנעל במקום גבס. בכל מקרה אני ממליץ בחום להגיע לאורטופד כף רגל וקרסול כדי להתאים טיפול נאות. בכלל השברים מסוג זה נדרשים לקיבוע למשך כ 6 שבועות בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול