כאבים בכפות הרגליים אחרי שברים

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

02/06/2020 | 14:29 | מאת: שמואל

לפני כשנה נפגעתי בשתי כפות הרגליים, נמצא שבר בצוואר - 4MT מימין , ובשמאל בצוואר MT 5 עם תזוזה ובצוואר MT 3-4 ללא תזוזה. כחדשיים הייתי עם סד גבס ובהמשך במגף דריכה. ביקרתי מספר פעמים במשך התקופה באורטופדיה ולפי הצילומים נמצא עדיין 'בתהליך החלמה' זאת לאחר 7 חדשיים! הופניתי לפיזיוטרפיה. בביקור האחרון קיבלתי אבחנה משוערת: FRACTURE MMETATARSAL (S) BI-LATERAL STATUS POSTPOST והמלצה למדרסים לאור כאבים: FLATEFOOT METATARSALGUA הרופא הסביר לי שיתכן פלטפוס בעקבות שברים ברגל הגורמים לקריסת הקשת של כף הרגל. שאלתי האם זה מחייב שזה אכן פלטפוס? בחיים לא סבלתי מתופעה זו. הכאבים התחילו לאחר השברים והתגברו מאד בחדשים האחרונים וגם חוסר יציבות וקשיי הליכה. האם זה מוכר לאחר שנה מאז השברים?

שלום שמואל! לא בהכרח מתפתחת השטחת קשת בכף הרגל בעקבות שברי עצמות המסרק. על כל פנים רצוי שימוש במדרסים עם הורדת העומס בקדמת כף הרגל. חשוב להיות במעקב אורטופד כף רגל וקרסול בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול