שבר תוך מפרקי מטהטרסל 1 +מטהטרסל 2

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

05/03/2020 | 12:49 | מאת: דניאל

שלום, לפני כ-6 שבועות נפלתי ככף הרגל שלי הייתה בדורסיפלקשין בריצפה והגוף שלי המשיך קדימה. בתחילה אובחן השבר במטהטרסל השני בלבד עשו לי גבס אחורי וביקשו שאעשה CT. בct קיבלתי 3 תשובות שונות, הרדיולוג ייבחן רק את השבר במטהטרסל2 רופא אחר איבחן שבר במטהטרסל 1 ובנוסף פתיחה של המפרק להציע ניתוח רופא שלישי אמר שהוא לא רואה פתיחה של המפרק ולכן המליץ על גבס מלא ללא דריכה. הלכתי עם הרופא השלישי. לאחר כ4 שבועות אישור דריכה עם גבס לאחר צילום לאחר 5 שבועות הורד הגבס וחזרתי ללכתכשחזרתי הבייתה ראיתי המטומה גדולה בכף הרגל יומיים ראשונים כמעט ללא כאב ולאחר שלושה ימים הכאב החמיר ואני נעזרת מאד בקב אחד. השאלה שלי, איך אדע אם זה כאב נורמאלי לאחר שבר וזה בסדר ויעבור או שיש משהו לא בסדר שלא אובחן... תודה

שלום דניאל! המקרה נראה מורכב, יש מקום להתיעצות של אורטופד כף רגל וקרסול. הייתי שוקל ביצוע בדיקת MRI לכף הרגל כדי להדגים מידת הפגיעה ברצועות. בברכת החלמה מלאה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול