לאחר תאונה עזרה בפענוח MRI

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

17/02/2020 | 20:22 | מאת: בני

היי, אשמח להסברים קצת ודרכי טיפול לדעתכם. לפני מעל שנה עברתי תאונת דרכים, וכואב לי מאוד בקרסול גם במנוחה. עשיתי MRI לפני שבועיים ולהלן התוצאות: מפרק טיביו טלרי שמור. כיפת הטלוס שמורה. ללא נוזל טיביו טלרי מוגבר. שינויים ציסטיים סוב קורטיקליים בזווית GISSAN של הקלקנאוס. הגידים הפרוניאליים והפלקסוריים תקינים. מודגם פרונאוס קוורטוס עם אינסרציה לאמיננס הרטרוטרוכליארי. רצועות סינדסמוזס שמורות. עיבוי ואי סדירות מינימליים של ATFL, יתכן כביטוי לקרע חלקי ישן. CFL שמור. סיבים עמוקים של הדלטואיד שמורים. רצועת הספרינג שמורה. גליות והידקקות של מרכיב טיביו ספרינג ברצועת הדלטואיד השטחית, יכול לבטא קרע. יתר אותות לשד העצם תקינים. גיד אכילס שמור. בורסיטיס רטרו-קלקנאית מינימלית. פאציה פלנטרית שמורה. הסינוס טרסי שמור. ארטיפקט פרא מגנטי ברקמת התת עור באספקט מדיאלי אחורי של העקב. מישורי השריר שמורים. סיכום: רושם לקרע במרכיב הטיביו ספרינג של הדלטואיד השטחי. גוף זר פרא מגנטי ברקמת התת עור של העקב. תודה!!

שלום בני! MRI יכול להעיד על פגיעה ברצועת דלטואיד בקרוסל כתוצאה מנקע. יש מקום להתיעצות עם אורטופד כף רגל וקרסול. בברכה

18/02/2020 | 17:02 | מאת: בני

תודה על התגובה! מה זאת הרצועה הזאת? ומה זה הגוף זר? צלקת? איזה דרכי טיפול אפשריים במקרה הזה? ניתוח? זריקה? עשיתי פיוזיותרפיה ללא שיפור במשך השנה. כמובן שאלך לאורטופד. תודה!!

מנהלי פורום כף רגל וקרסול