כאבים בכף רגל וקרסול

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

06/12/2019 | 20:39 | מאת: מוש

שלום דוקטור, כאבים בקרסול ובעקב מזה 4 חודשים. בצעתי MRI . תוכל בבקשה להסביר מה יש והאם זה מסביר את הכאבים ומה הפתרון? להנל תוצאות הבדיקה: בצקת מינימאלית בקצה לטרלי של המלאולוס הלטרלי (סדרה 8, חתך 26, סדרה 5, חתך 5, סדרה 6, חתך 20). בלתי ספציפי, ללא סימני הרס עצם או תפליט חריג בסמוך, ייתכן משני לקונטוזיה, לקורלציה קלינית. פרט לכך מודגמים אותות תקינים מלשד העצמות ללא עדות לשברים או בצקות. המשטחים הפירקיים מודגמים תקינים. ללא זיהוי קואליציה. ללא זיהוי השטחת כף הרגל. רצועות: AITFL ,PITFL והסינדזמוזיס, ATFL, PTFL, CFL, DELTOID וליגמנט הספרינג מודגמים שמורים. גידים: השטחה והידקקות, חשוד לקרע חלקי של הפרונאוס ברביס הרטרו-והאינפרה מלאולרית. ללא תפליט או טנוסינוביטיס משמעותית מסביב. שאר הגידים המכופפים המדיאלים והאכילס שמורים. גידים אקסטנסוריים שמורים. מודגמת ציסטה סינוביאלית זעירה היוצאת מהסינוס הטרסי, נמדדת 1*0.3*0.2 ס"מ. פרט לכך, שומן הסינוס הטרסי שמור. הפציה הפלנטרית שמורה. חשד לציסטת גנגליון באספקט עליון של MTP1, נמדד 1*0.8*0.2 ס"מ. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית. סיכום:קרע חלקי של הפרונאוס ברביס הרטרו והאינפרה מלאולרי. פרט לכך, ללא ממצא משמעותי המסביר את תלונות הכאב. ללא עדות לקואליציה.

שלום מוש! מדובר בפגיעה בגיד בקרסול כתוצאה מחבלה. יש לגשת להמשך הטיפול אצל אורטופד כף רגל וקרסול. סביר להניח שתזדקק לפיזיותרפיה אינטנסיבית ואולי גם למגן קרסול לתקופה מסוימת. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול