בוהן קלובה שלב התחלתי

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

30/08/2019 | 12:09 | מאת: הדר

שלום, בת 38. בחודש מרץ האחרון התחלתי להרגיש את העצם מתחילה לבלוט (בלי כאב גם לא ממש נראה לעין חות מההרגשה שלי). לפני כשלושה חודשים התחלתי להרגיש חוסר גמישות באצבעות הרגליים. כמה שבועות לאחר מכן היה לי כאב חד ורגעי בזרת כף הרגל ולאחר כמה שעות שמתי לב שהאצבעות בשתי הרגלים פונות החוצה. הלכתי לאורתופד שהמליץ לי להשתמש בסד לילה אך מעבר לכך אני מרגישה שהמצב ממשיך להחמיר עם הזמן. אחרי קריאה באינטרנט נראה כי לא קיימת היום דרך לעצור / למנוע את ההתקדמות של התופעה גם אם תופסים אותה בשלב מוקדם ( הגיוני שבימינו אין שום דרך לעצור זאת בשלב כה התחלתי?). חזרתי לרופא וביקשתי ממנו הפנייה לרנטגן, בכל זאת כדי להבין מה המצב או אם יש בעיה נוספת שם.. השאלה שלי כזו: האם טיפולים כירופרקטים (דרך הקופה) יכולה לעזור במצבים כאלו? או שזה מהווה סיכון כלשהו להחמרה במצב? בנוסף, למי אני יכולה לפנות (רופא) עם תוצאות הצילומים כדי לקבל חוות דעת מקצועית וטיפול ? תודה מראש!

שלום הדר! שום טיפול כירופרקטי לא מסוגל לעצור התפתחות עוות של בוהן כלובה. הימנעי מנעלי עקב ותלכי בתוך על החול בתוך הים. אם בבוא היום תצטרכי ניתוח לתיקון העוות - פני לאורטופד כף רגל וקרסול. בברכה

02/09/2019 | 23:49 | מאת: הדר

שלום ד"ר מקסים, תודה על המענה. אנו מבינה שחוץ מלהימנע מנעלי עקב אין הרבה מה לעשות אלא להתנהל רגיל ולחכות בסבלנות לתרחיש הכי נוראי שיש - ניתוח בסופו של דבר (אני יודעת שזה אינדוידואלי). האם קיימים טיפולים אלטרנטיבים / עזרים חיצוניים שיכולים לעצור את ההתפתחות של זה ? אולי מחקר נסיוני שאפשר להשתתף בו ? איך אני בכל זאת מוודא שמיצתי את כל האפשרויות לפי שאני נותנת לטבע לעדות את שלו ? אגב, קיבלתי את תוצאות הרנטגן. דורבן בעקב דו'צ (ללא כאבים) והלוקס ריגידוס דו"צ . האם בלוקס ריגידוס עצם המפרק של הבוהן גם בולטת ? אני שואלת כדי להבין אם זה יהיה פחות חמור / בולט מהלוקס ולגוס. בנוסף, האם יש טיפול להלוקס ריגידוס? תודה מראש, הדר

מנהלי פורום כף רגל וקרסול