שבר גליל מקורב של 5 עם תזוזה בציר- התייעצות

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

28/08/2019 | 15:07 | מאת: דויד

שלום רב, לפני כשבועיים נחבלתי בזרת של רגל ימין, לפי מכתב השחרור שקיבלתי במיון האבחנה הייתה: closed fracture of one or more phalanges of foot. בצילומים: שבר גליל מקורב של 5 עם תזוזה בציר. בוצע ניסיון שחזור וקיבוע ע''י חבישה אצבע לאצבע, בצילומים ביקורת עמדה טובה. אתמול הייתי בביקורת אצל אורתופד של קופת החולים. נשלחתי לצילום, כשחזרתי האורתופד אמר לי שתהליך האיחוי בעיצומו והוריד לי את הקיבוע ונתן לי שבועיים חופש מחלה. היות ואני עובד עם נעלי בטיחות שאלתי אותו מתי אדע שהחלמתי, תשובתו הייתה ברגע שלא ארגיש יותר כאבים. כששאלתי האם ברגע אשים נעל בטיחות לא אעשה בטעות נזק לתהליך ההחלמה הוא אמר לי שזה יכול להזיק. בנוסף נאמר לי שאין צורך בביקורת. האם האצבע לא צריכה להיות מקובעת גם עכשיו? לפי שיטוט באינטרנט ראיתי שמומלץ על זמן קיבוע ארוך יותר. האם ניתן לדרוך על הרגל? בנוסף שתי האצבעות שהיו מקובעות כרגע נמצאות בזווית חיצונית בצורה משמעותית בהשוואה לרגל השנייה, כלומר הם בורחות החוצה מהקשת הרגילה של האצבעות, האם זה דבר נורמלי שמתרחש בגלל הקיבוע ומיקום האצבעות יחזור למקום הטבעי שלו? אודה מאוד לתשובתכם.

שלום דויד! יש מקום להתיעצות עם אורטופד כף רגל וקרסול כולל ביצוע צלום כף רגל עדכני! בינתיים יש להימנע מהפעלה מאומצת של הרגל . בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול