דום נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  רפואה סינית לילדים

05/04/2010 | 03:07 | מאת: טל

שלום ילד בן 3 בעל שקדים מוגדלים-כמעט נושקים, ושקד שלישי-פוליפ נושם מהפה, תמיד עם פה פתוח, מרייר המון אובחן כסובל מהפסות נשימה והומלץ לכרות את השקדים ואת הפוליפ האם יש טיפול אחר שעשוי לפתור את הבעיה?

07/04/2010 | 13:16 | מאת: זהר זייתוני

דום נשימה בשינה הוא מצב מסוכן המחייב התערבות רפואית כירוגית בהרדמה מלאה. אם זאת, עד תאריך ניתוח, ניתן לנסות להקטין את הפוליפים ואדנואיד (השקד השלישי), אשר בראי הרפואה הסינית אלו הן רקמות ריריות המתנפחות כמו ספוג בגלל דלקות ונזלת כרונית. עושים זאת ע"י טיפול בדיקור, צמחי מרפא ושינוי תזונתי. אם אפשר למנוע לפחות את הוצאת הפוליפ, זה כבר טוב. שווה לנסות.

מנהל פורום רפואה סינית לילדים