לתשובתך בדחיפות

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

31/01/2014 | 20:32 | מאת: יעל

בתהליך של הקפאת ביציות כאשר נותנים פרוטוקול קצר ומנחים את המטופלת להתחיל את הטיפול התרופתי ההורמונלי ביום השני לוסת. האם זה מחייב לפני תחילת הטיפול שהמטופלת תעשה בדיקת e2 ופרוגרסטרון לפני תחילת הטיפול כדי לוודא שאכן מדובר בוסת? או שזה לא מחייב לעשות את הבדיקות הנ"ל לפני תחילת הטיפול אלא המטופלת כשהיא רואה שהיא שמקבלת וסת היא מתחילה את הטיפול התרופתי ביום השני לוסת? כיצד אתה ועמיתך נוהגים נהוג במקרה כזה? האם מחייב לעשות את בדיקות הדם e2 ופרוגרסטרון לפני תחילת הטיפול התרופתי (גונל f וכו') או שזה לא מחייב לעשות את בדיקות הדם הנ"ל לפני תחילת הטיפול התרופתי? וזה לא פוגם כלל בטיפול אם לא עושים את בדיקות הדם הנ"ל לפני תחילת הטיפול התרופתי וזה וזה בסדר שהמטופלת מתחילה את הטיפול כאשר היא רואה כשמתחיל הוסת ללא צורך בבדיקות דם קודמות כמפורט לעיל? אודה לתשובתך המפורטת.

במידה ולא הייתה הכנה מוקדמת לפני הוסת, כמו לקיחת גלולות במרבית המקרים נהוג לעשות בדיקת דם ואולטרהסאונד לפני תחילת ההזרקה, כדי לדעת מה מצב השחלות לפני ההזרקה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות