האם נשים שהקפיאו את הביציות בגיל 40 נוטשות אותן??

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

30/12/2013 | 17:29 | מאת: שרונית

שלום ד"ר כהנא, קראתי באינטרנט- האם נכון הדבר שנשים שהקפיאו בגיל 40 ומתחילות טיפולים הורמונליים אח"כ כלל אינן חוזרות אפילו לנסות להפשיר את הביציות שהקפיאו כי מרפים את ידיהן??

שרונית שלום אנילא מכיר אף אישה שהיו לה ביציות מוקפאות והיא ויתרה עליהן החוק בארץ מאפשא הקפאת ביציות לצורך נסיון לשימור פוריות עד גיל 41 .בארץ למיטב ידיעתי עדיין לא בוצעה הפשרת ביציות של נשים בגיל 40 פלוס שהקפיאו ביציות. כפי שכבר הוזכר, אישה נולדת עם מספר ביציות קבוע ומשתמשת בהן כל החיים, לכן ככל שגיל האישה מבוגר יותר, כמות ואיכות הביציות יורדת גם בטיפול עם ביציות טריות, לא מוקפאות, יש ירידה באחוזי ההריון עם העלייה בגיל, הירידה מתחילה כבר בגיל 37-38. בכל מקרה כאשר לאישה יש ביציות מוקפאות והיא מעונינת בהריון, יש עדיפות ראשונה לשימוש בביציות טריות. רק כאשר אין ביציות טריות נעשה שימוש בביציות המוקפאות. למרות הירידה באחוזי ההצלחה, יש הריונות גם אצל נשיםמבוגרות יותר, אף פעם זה לא אפס,הכל עניין של סיכוי ואחוזי הצלחה אני לא מכיר אף רופא או אישה שכבר יש לה ביציות מוקפאות שיגיד לה לא להשתמש בהן.

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות