גירוי שחלתי

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

03/11/2013 | 00:54 | מאת: גלית

רציתי לדעת כאשר מקבלים טיפול הורמונלי לצורך שאיבת ביציות לצורך הקפאה. המטרה של הרופא למיטב הבנתי היא להתאים מינונים כאלה כך שלא יגרם גירוי שחלתי. בהנחה ומתרחש גירוי שחלתי (בין בפרוטוקול סטנדרטי ובין בפרוטוקול בעל מינון גבוה של הורמונים) האם עצם הגירוי השחלתי כשלעצמו פוגם באיכות הביציות? או שהגירוי השחלתי שייוצר כלל לא פוגע באיכות הביציות שישאבו בסוף ההליך הטיפולי בשאיבה?

מאחר ובמחזור טבעי רגיל יש רק זקיק אחד המטרה היא להשיג מספר רב של ביציות כל טיפול הורמונלי גורם לגירוי יתר הרופא צריך לתכנן מחזור שבו תופעת גירוי היתר תהיה קלה או בינונית, ויחד עם זאת לקבל מספר נכבד של ביציות הטיפול אינו גורם נזק לביציות בדרך כלל אם אין החזרת עוברים, הסיכון לגירוי יתר נמוך

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות